Brunch – co to takiego?
Określenie brunch powstało z połączenia dwóch angielskich słów: breakfast, czyli śniadanie, i lunch, czyli wczesnopopołudniowy obiad. Brunche to niedzielne spotkania towarzyskie, podczas których spożywane są zarówno posiłki typowe dla śniadania, jak i lunchu. Zwyczaj ten praktykowany był Stanach Zjednoczonych i Wielkiej Brytanii już 200 lat temu. Aktualnie gości już we wszystkich europejskich stolicach i większych miastach. Brunch spożywa się zazwyczaj w towarzystwie znajomych i przyjaciół w leniwe niedzielne przedpołudnie między godziną 10 i 11. Wiele osób myli lunch z brunchem – główną różnicą jest to, że lunch to lekki posiłek spożywany najczęściej między godziną 12 a 14 w przerwie w pracy w porze obiadowej.
Brunch – niedzielne spotkania towarzyskie
Pora na brunch? Niedzielne spotkania towarzyskie z rodziną i znajomymi wielu osobom kojarzą się z filiżanką gorącej kawy, unoszącym się w powietrzu aromatem świeżego pieczywa i leniwym celebrowaniem weekendu. Na pośpiech i stres nie ma tutaj miejsca. Brunch można zorganizować w domu, ale wiele restauracji rozszerzyło swoją ofertę o organizację brunchów i brunch menu. Niedzielne spotkania towarzyskie w restauracji mają swój urok – wolny dzień zyskuje wtedy wyjątkową oprawę. Nasi najbliżsi na pewno z radością przyjmą zaproszenie na brunch i wspólnie z nami będą cieszyć się chwilą w kameralnym gronie. Rosnącą popularnością cieszą się także przyjęcia organizowane w formie brunchu – poprawiny, chrzciny, komunie, urodziny i imieniny.
Brunch – niedzielne spotkania biznesowe
Brunchowe spotkania dobrze wpływają nie tylko na pogłębianie relacji towarzyskich, ale także zawodowych. Niedzielne spotkania biznesowe w formie brunchu pozwolą lepiej się poznać, swobodnie porozmawiać, świętować sukces i celebrować ważne firmowe wydarzenia. Biznesowy brunch można zorganizować również w tygodniu, zapraszając współpracowników i kontrahentów.
Brunch menu
Brunch menu – jak powinno wyglądać? Podczas brunchu na stole można zazwyczaj znaleźć produkty typowe dla śniadania, ale również te typowo lunchowe. Brunch menu to połączenie dań słodkich i słonych, wypieki, jajka, tosty, kanapki, sałatki, ciepłe i zimne przekąski, dania wegetariańskie, rozgrzewające zupy i pyszne desery. Najlepsze restauracje dbają o to, aby w brunch menu nie zabrakło posiłków dla dzieci, a także ciepłych i zimnych napojów – świeże soki, aromatyczna kawa i lekkie koktajle to pozycje obowiązkowe. Dodatkową atrakcją w brunch menu może być stacja sushi i gotowanie na żywo, czyli live cooking.
Niedzielny brunch Warszawa
Niedzielny brunch Warszawa – w DoubleTree by Hilton Warsaw niedzielne spotkania towarzyskie w formie brunchu to już tradycja na stałe zapisana w kalendarzu wydarzeń. Restaurację Garden odwiedzają stali bywalcy, pary i rodziny z dziećmi. Wykwintna kuchnia, bogaty bufet, w którym znajdziemy dania z całego świata, open bar, dania sezonowe, live cooking, stacja sushi oraz tętniący spokojem zielony ogród i komfortowy taras trafiają w gust każdego gościa. Relaks i odpoczynek gwarantowany! Co więcej, dzieci do lat 4 mogą na niedzielny brunch przyjść bezpłatnie, a te starsze otrzymują aż 50% zniżki. Pamiętajmy o konieczności dokonania rezerwacji dla większych grup. Niedzielny brunch to idealny sposób na swobodne i pyszne spotkanie z najbliższymi w jesienne przedpołudnie.